Venkelschotel met kip en dragon
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 takje(s) dragon
- 2 knol venkel
- 400 g kippendijfilet
In Huis
- 1 stuk(s) sinaasappel
- 1 stuk(s) citroen
- 1 el dijonmosterd
- 2 el olijfolie (extra vierge)
- om te serveren aardappelen
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Hak de dragonblaadjes grof.
- Rasp de schil en pers het sap van de sinaasappel.
- Pers het sap van de citroen.
- Doe alles in een schaal en meng met de mosterd.
- Bestrooi de kip met peper en zout, leg in de marinade en schep om.
- Snij de venkel in dunne plakken en schep erdoor.
- Laat minimaal 1 uur marineren.
- Verwarm de oven voor tot 200 °C.
- Doe alles in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Bak ca. 30 minuten in de oven totdat alles mooi gaar en de kip bruin is.
- Kook intussen de aardappelen gaar.
- Serveer met wat gekookte aardappels en bijvoorbeeld een eenvoudige tomatensalade.