Venkelsaucijspastasaus van Brandt en Levie met penne, Stokâlde Fryske kaas en venkelslaatje
Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1.5 stuks venkel
- 300 gram volkoren penne
- 1 stuks banaansjalot
- 250 gram peen
- 1 stuks prei
- 2 blik pastasaus venkelworst
- 2 el kappertjes
- 1 bosje peterselie
- 100 gram stokâlde Fryske
In Huis
- naar smaak simpele vinaigratte
- olie om in te bakken
- 2 teentjes knoflook
- mespuntje chilivlokjes (optioneel)
Recept stappen
- OPTIONEEL! Verwijder het hart en loof van de venkel en snij in dunne plakjes. Maak een simpele vinaigrette van (bijv.) 1 el witte wijnazijn, 1 tl mosterd, 3 el olie, peper en zout (bij 4p). Marineer de venkel alvast in de vinaigrette. Je kan ook de venkel in stukjes snijden en mee bakken met de ui en peen verderop.
- Zet een grote pan water met zout op voor de pasta. Kook de pasta (zie tip) in 9-11 minuten al dente.
- Snipper de sjalot. Fruit zachtjes in wat olie in een hapjespan of wok. Voeg wat zout toe.
- Schil en snij de peen in dunne kwart maantjes, bak mee. Hak de knoflook fijn, voeg toe. Kerf de prei in de lengte in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen en bak mee.
- Voeg na ca. 5 minuten, of als de groenten beetgaar zijn, de pastasaus toe. Warm mee en laat zachtjes pruttelen. Voeg op het laatste de kappertjes toe.
- Giet de pasta af en meng door de pastasaus. Hak de peterselie fijn (incl. steeltjes) en rasp de kaas. Verdeel de kaas en peterselie over de pasta, voegen eventueel een mespuntje chilivlokjes naar smaak toe en serveer met het venkelslaatje.
- Je hebt extra pasta gekregen voor grote eters.