Venkelsaucijspastasaus van Brandt en Levie met penne, Beemster oranje kaas en venkelslaatje
Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks venkel
- 1 stuks ui
- 2 stengels bleekselderij
- 200 gram peen
- 1 stuks prei
- 2 blik pastasaus met venkelsaucijs
- 300 gram volkoren penne (zie tip)
- 0.3 bosje peterselie
- 80 gram Beemster oranje kaas
In Huis
- naar smaak simpele vinaigratte
- olie om in te bakken
- 2 teentjes knoflook
- mespuntje chilivlokjes (optioneel)
Recept stappen
- Verwijder het hart en loof van de venkel en snij in hele dunne reepjes. Maak een simpele vinaigrette van (bijv.) 1 el witte wijnazijn, 1 tl mosterd, 3 el olie, peper en zout (bij 4p). Marineer de venkel alvast in de vinaigrette.
- Zet een grote pan water met zout op voor de pasta.
- Snipper de ui. Fruit zachtjes in wat olie in een hapjespan of wok. Voeg wat zout toe. Snij de bleekselderij in dunne plakjes, voeg toe. Hak de knoflook fijn, voeg toe. Schil en snij de peen in dunne kwart maantjes, bak mee. Kerf de prei in de lengte in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen en bak mee. Voeg na ca. 5 minuten, of als de groenten beetgaar zijn, de pastasaus toe. Warm mee en laat zachtjes pruttelen.
- Kook de pasta (zie tip) in ca. 9-11 minuten al dente. Giet af en meng door de pastasaus.
- Hak de peterselie fijn (incl. steeltjes) en rasp de kaas.
- Verdeel de kaas en peterselie over de pasta, voegen eventueel een mespuntje chilivlokjes naar smaak toe en serveer met het venkelslaatje.
- Je hebt extra pasta gekregen voor grote eters.