Venkelsalade met gebakken aardappelen en pastismayonaise
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 venkel
- 1 courgette
In Huis
- 800 g aardappelen
- 10 el mayonaise
- 2 el pastis (bv. ricard of pernod)
- 120 g zure room
- 2 el limoensap
- 2 el olijfolie (extra vierge)
- naar smaak dragon
- 1 stuk(s) avocado
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Schil de aardappelen.
- Kook de aardappelen net aan gaar in water met wat zout in ca. 15 minuten.
- Meng de mayonaise met de pastis. Breng op smaak met peper en zout. Zet koel weg.
- Snij de venkel en courgette ragfijn m.b.v. een mandoline.
- Maak een dressing door de zure room, limoensap, olijfolie en eventueel de fijngehakte dragon te mengen. Schep de dressing door de venkel en de courgette.
- Snij de avocado in dunne plakken en besprenkel met wat limoensap. Verdeel over de salade en bestrooi met peper en zout.
- Snij de aardappelen in plakjes en bak in wat olie goudbruin. Serveer de aardappeltjes met de pastismayonaise en de venkelsalade.
- <br>Tip: ook lekker om er een hotdog van te maken met het landbrood, de salade en vier (vegetarische) worsten. Ga als volgt te werk: bak of gril de worsten volgens gebruiksaanwijzing. Beleg de stokbroodjes met wat van de venkelsalade. Leg de worst erop en maak af met de pastismayonaise