Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Venkelrisotto met tuinbonen, oude kaas, pompoenpitten en courgettesalade

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
2024 28 WB VEGA VEGASNEL SNELLE venkelrisotto tuinbonen kaas courgette pompoenpit 14881

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks sjalot
  • 2 stuks venkel
  • 300 gram Blue Japonrijst
  • 1000 gram Tuinbonen
  • 1 stuks citroen
  • 1 stuks courgette
  • 60 gram pompoenpitten
  • 80 gram Stokâlde Fryske kaas

In Huis

  • 2 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
  • 1 liter kokend water
  • olie en boter om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • 1 tl venkelzaad (optioneel)
  • mespuntje chiliflakes (optioneel)
  • scheutje olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bouillon voor.
  2. Verhit boter en/of olie in een afdekbare wok of hapjespan met dikke bodem. Snipper de sjalot, snij de venkel in reepjes en fruit zachtjes. Snij de knoflook fijn, voeg toe met eventueel het venkelzaad en/of de chiliflakes.
  3. Voeg de rijst toe en bak al roerend mee totdat de korrels glazig worden. Voeg een soeplepel bouillon toe, doe de deksel op de pan, en laat de bouillon op laag vuur in de rijst trekken. Roer af en toe. Voeg steeds als de bouillon grotendeels is opgenomen een nieuwe lepel toe. De rijst moet ca. 20 minuten zachtjes koken om gaar te worden. De bouillon hoeft niet op.
  4. Zet een laagje water op in een kleine kookpan. Dop de tuinbonen en voeg toe als het water kookt. Kook gaar in 8-10 minuten. Giet en spoel koud af.
  5. Rasp de citroen en pers de citroen uit. Meng de citroensap (2 el bij 4p) met een beetje peper en zout in een slakom. Schaaf de courgette in de lengte met een kaasschaaf of dunschiller in lange slierten boven de kom. Schep voorzichtig om en laat even marineren.
  6. Rooster de pompoenpitten zachtjes in een koekenpan. Laat afkoelen op een bord.
  7. Rasp de Stokâlde Fryske in een kommetje. Roer 2/3e van de kaas en de tuinbonen door de risotto. Breng op smaak met peper en zout, eventueel een klontje boter en bestrooi met de citroenrasp.
  8. Leg de courgette op een mooie schaal, besprenkel met olijfolie extra vierge en bestrooi met de pompoenpitten en de overgebleven kaas. Serveer bij de risotto.