Venkelpreisoep met vegetarische pie en sla
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) venkel
- 2 stengel(s) bleekselderij
- 3 stuk(s) prei
- 2 stuk(s) sjalot
- 400 g aardappelen kruimig
- 1 tl tijm (geriste)
- 4 stuk(s) vegetarische pie
- 1 krop(pen) sla
- 2 el fijngehakte peterselie
In Huis
- 3 el olijfolie (extra vierge)
- 1 el azijn
- 1 tl mosterd
- 2 teentje(s) knoflook
- olie om te bakken
- 1500 ml water
- 3 stuk(s) bouillonblokje
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de venkel in kwarten en verwijder het hart. Snij de helft van de venkel in dunne reepjes en de rest in grovere stukken.
- Doe de dunne reepjes in een slakom, samen met de olijfolie, azijn, mosterd, peper en zout. Roer goed door en zet koel weg.
- Snij de bleekselderij in stukjes. Snij de prei in ringen en was het zand er goed tussenuit.
- Hak de knoflook fijn en snipper de sjalot.
- Schil de aardappels en snij in blokjes.
- Verhit wat olie in een grote pan met dikke bodem en fruit daarin de sjalot even aan.
- Doe de prei, knoflook, rest van de venkel en bleekselderij erbij en fruit nog 5 minuten.
- Voeg de aardappel, het water en de bouillonblokjes, zout en peper en de geriste tijm toe en breng aan de kook.
- Draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en laat 15-20 sudderen, of totdat de aardappels volledig gaar zijn.
- Doe de vegetarische pie(s) zonder het folie bakje in de oven voor ca. 18 min.
- Was de sla en snij in repen. Meng met de venkel in een slakom.
- Pureer de soep met de staafmixer en garneer met wat gehakte peterselie. Serveer met de vegetarische pie(s) en de sla.
- <br>Let op: elders deze week heb je ook nog bleekselderij, tijm, peterselie en sla nodig.