Venkelpreisoep
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks venkel
- 2 stengels bleekselderij
- 3 stuks prei
- 2 stuks ui
- 2 el fijngehakte peterselie
In Huis
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram aardappel kruimig
- olie om te bakken
- 1500 ml water
- 3 stuks bouillonblokje
- 1 tl gedroogde tijm
Recept stappen
- Snij de venkel in kwarten en verwijder het hart. Snij in grovere stukken.
- Snij de bleekselderij in stukjes. Snij de prei in ringen en was het zand er goed tussenuit.
- Hak de knoflook fijn en snipper de ui. Schil de aardappels en snij in blokjes.
- Verhit wat olie in een grote pan met dikke bodem en fruit daarin de ui even aan.
- Doe de prei, knoflook, venkel en bleekselderij erbij en fruit nog 5 minuten.
- Voeg de aardappel, het water en de bouillonblokjes, zout en peper en de gedroogde tijm toe en breng aan de kook.
- Draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en laat 15-20 sudderen, of totdat de aardappels volledig gaar zijn.
- Pureer de soep met de staafmixer en garneer met wat gehakte peterselie.