Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Venkelpreisoep

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Venkelpreisoep | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks venkel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 stuks prei
  • 2 stuks ui
  • 2 el fijngehakte peterselie

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram aardappel kruimig
  • olie om te bakken
  • 1500 ml water
  • 3 stuks bouillonblokje
  • 1 tl gedroogde tijm
icon package

Recept stappen

  1. Snij de venkel in kwarten en verwijder het hart. Snij in grovere stukken.
  2. Snij de bleekselderij in stukjes. Snij de prei in ringen en was het zand er goed tussenuit.
  3. Hak de knoflook fijn en snipper de ui. Schil de aardappels en snij in blokjes.
  4. Verhit wat olie in een grote pan met dikke bodem en fruit daarin de ui even aan.
  5. Doe de prei, knoflook, venkel en bleekselderij erbij en fruit nog 5 minuten.
  6. Voeg de aardappel, het water en de bouillonblokjes, zout en peper en de gedroogde tijm toe en breng aan de kook.
  7. Draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en laat 15-20 sudderen, of totdat de aardappels volledig gaar zijn.
  8. Pureer de soep met de staafmixer en garneer met wat gehakte peterselie.