Venkel, groene kool en witte bonen ovenschotel met lams-kalfsgehakt
Lam, Kalf
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram lams-kalfsgehakt
- 1 stuks banaansjalot
- 500 gram witte bataat
- 2 stuks venkel
- 300 gram groene kool
- 250 gram stokâlde Fryske kaas
In Huis
- olie om te bakken
- 2 tenen knoflook
- 1 tl zout
- 2 tl kerriepoeder
- 100 ml water
- 0.5 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
- 2 potjes witte bonen
Recept stappen
- Verwarm olie in een ruime (afdekbare) wok of hapjespan. Bak het gehakt rul. Snipper de sjalot en voeg bij het gehakt. Hak de knoflook fijn en voeg toe. Voeg als het gehakt rul is de aangegeven hoeveelheid zout toe en het kerriepoeder en bak zachtjes verder.
- Schil de bataat en snij blokjes van 1-2 cm, bak mee.
- Verwijder het loof en kontje van de venkel en snij in wat grotere parten. Bak mee met de bataat.
- Verwarm de oven op 220 graden.
- Snij de groene kool in dunne reepjes en bak mee. Voeg als de kool wat is geslonken het water toe en kruimel het halve bouillonblokje erbij. Dek af en laat 8-10 minuten afgedekt sudderen tot beetgaar.
- Rasp de kaas. Check of de groenten beetgaar zijn. Voeg dan de bonen (incl. vocht) toe.
- Doe de groenten in een ingevette ovenschotel, verdeel de geraspte kaas erover en zet in de oven tot de kaas bruin en gesmolten is.