Vegetarische witlofstamppot met kerrie-eitje en peren
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) eieren
- 1000 g aardappelen
- 500 g witlof
- 1 g ui groot
- 2 stuk(s) peren
- 1 teentje(s) knoflook
- 100 ml melk (warm)
- 50 g boter
- 3 el plantaardige olie
- 2 el kerriepoeder
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Kook de aardappelen gaar in water met zout in ca. 20 minuten. Stamp de aardappelen tot een grove puree en roer er de boter en beetje bij beetje de warme melk door.
- Kook de eieren hard in 8 minuten. Laat ze schrikken onder de koude kraan. Pel en halveer de eieren. Schil ondertussen de aardappelen en snij ze in stukken.
- Maak de kerriesaus terwijl de aardappels koken. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui en het knoflook aan tot de ui geel en zacht begint te worden. Voeg de kerrie toe en bak even mee. Voeg 2 dl water toe en roer het door. Breng op smaak met peper en zout.
- Leg de gehalveerde eieren met de snijkant naar beneden in de saus en laat ca. 15 minuten zachtjes pruttelen, zodat de saus wat in kan koken.
- Schil, snij en halveer de peren en verwijder het klokhuis. Leg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de stukken peer ook in de saus. Keer het een keer om.
- Als de saus nog te waterig is, laat hem dan nog wat langer inkoken zonder de peer en de eieren, haal die eruit en hou ze warm in aluminium folie.
- Snij het witlof in de lengte doormidden. Verwijder het bittere harde kerntje aan de onderkant. Snij in lange reepjes van ca. 3 mm. Schep vlak voor het serveren door de puree. Zet de pan op het vuur. Breng op smaak met peper en zout. Houd het geheel warm.
- Serveer de stamppot met de eieren, peer en de saus.