Vegetarische tortilla
- Totale tijd minuten
![Stock Kooktafereel Voorbeeld We Maken Zelf Nog Iets](https://dekrat.imgix.net/uploads/images/recipes/Stock-kooktafereel-voorbeeld-we-maken-zelf-nog-iets.jpg?auto=compress%2Cformat&crop=focalpoint&fit=crop&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=480&q=40&w=960&s=bb6c1b782e75634d51a90d8dd8c0245f)
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) Gesnipperde ui
- 1 stuk(s) Puntpaprika
- 4 stuk(s) Paprikatomaat
- 16 stuk(s) Maistortilla
- naar smaak Rode peper
In Huis
- 2 el Olijfolie
- 1 teentje(s) Geperste knoflook
- 2 el Chilikruiden
- 1 dl Groentebouillon
- 1 stuk(s) mais (blik)
- 1 stuk(s) Rode kidneybonen
- 1 stuk(s) Avocado
- 1 bosje(s) Koriander
- naar smaak Peper en zout
- 1 stuk(s) Sla
- 125 ml Zure room
Recept stappen
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een diepe koekenpan of wok en bak hierin de gesnipperde ui en knoflook zachtjes aan.
- Snij de puntpaprika in reepjes en voeg deze samen met de chilikruiden toe. Roerbak 3 minuten mee.Blus af met de bouillon.
- Snij de paprikatomaten in blokjes en voeg de mais, bonen en tomatenblokjes toe. Laat de chili 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Bereid de tortilla’s volgens gebruiksaanwijzing.
- Meng de avocado met wat rode peper naar smaak en de gehakte koriander. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep het chilibonenmengsel in de taco's en bestrooi met de slareepjes en de avocado.
- Serveer met wat zure room.