Vegetarische pasta met romige spinazie en champignons
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 g Pasta
- 400 g Spinazie
- 2 stuk(s) Uien
- 2 bakje(s) Champignons
- 125 ml Slagroom
- 1 stuk(s) Komkommer
- 1 teentje(s) Knoflook
- 2 el Olijfolie
- naar smaak Azijn
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Zet een pan met water op voor de pasta en kook volgens gebruiksaanwijzing. Zet nog een pan met een laagje water op het vuur.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Bak in een koekenpan de knoflook met de champignons in 1 el olijfolie.
- Laat de spinazie slinken in een pan kokend water. Laat het goed uitlekken en hak het fijn. Bak in een andere koekenpan in een el olijfolie de uien tot ze zacht zijn, voeg dan de spinazie toe en roerbak nog even mee zodat het allemaal goed warm is. Zorg dat het mengsel niet te nat is, anders nog even goed laten uitlekken! Giet de slagroom erbij en breng op smaak met peper en zout en eventueel wat geraspte nootmuskaat.
- Voor de salade: snij de komkommer in dunne plakjes of gebruik een kaasschaaf. Voeg naar smaak olie, azijn, peper en zout toe.
- Kook de pasta, giet af en bewaar wat kookvocht. Meng de spinazie door de pasta, gebruik eventueel nog wat van het kookvocht als het toch te droog is, of een beetje olie. Serveer de gebakken champignons erover.