Vegetarische ‘pasta carbonara’ met andijvie, smokehouse amandelen en oude kaas
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stengel bleekselderij
- 400 gram andijvie
- 300 gram spaghetti volkoren
- 3 stuks witlof
- 1 stuks peer
- 150 gram hart van bleekselderij
- 100 gram Smokehouse amandelen
- 150 gram Oude Boerderij Kaas Hollandse Meesters
- 4 stuks eieren
In Huis
- 4 teentjes knoflook
- olie om te bakken
- 3 el olijfolie extra vierge
- 2 el (appel)azijn
- 1 tl honing
Recept stappen
- Zet een grote pan water met zout op voor de spaghetti.
- Snij de knoflook in dunne plakjes. Verwarm olie in een wok of hapjespan en fruit enkele minuten zachtjes (!) op laag vuur. Snij de bleekselderij in halve maantjes en bak mee.
- Snij de andijvie in repen en was met behulp van een slacentrifuge. Voeg bij de groenten in de pan en bak een paar minuten mee tot geslonken.
- Kook de spaghetti (zie tip 1) in 8-10 minuten al dente. Roer in het begin goed om plakken te voorkomen.
- Maak de witlofsla. Meng in een saladekom een dressing van de olijfolie extra vierge, (appel)azijn, honing, peper en zout. Snij de witlof in ringen en de peer in stukjes. Snij het hart van de bleekselderij (binnenste lichtgroene deel) in halve maantjes. Meng door de dressing.
- Giet de spaghetti af, maar bewaar wat kookvocht(!). Doe terug in de pan om warm te houden.
- Maak het eimengsel. Hak de amandelen fijn (zie tip 2). Rasp de kaas met een fijne rasp. Klop in een kommetje de eieren los en roer er 2/3e van de kaas en de helft van de amandelen doorheen. Hou de rest apart voor garnering.
- Doe de andijvie bij de warme spaghetti. Voeg ook het eimengsel toe en roer direct goed door. Pas op dat het ei niet gaat stollen. Voeg evt. wat kookvocht toe om het een smeuïg geheel te maken. Breng op smaak met peper en zout.
- Garneer de pasta met de rest van de kaas en de amandelen en serveer met de lofsalade.
- Tip 1: Grote eter? Kook dan alle spaghetti! Tip 2: Gebruik hiervoor eventueel het bakje van de staafmixer