Vegetarische moussaka met paddenstoelen, ricotta en oude kaas
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 g Aardappelen vastkokend
- 2 stuk(s) Aubergine
- 1 stuk(s) Rode ui
- 2 bakje(s) Champignons
- 1 blikje(s) Tomatenblokjes
- 100 g Oude kaas
- 250 g Ricotta
- 1 zakje(s) Gemengde sla
In Huis
- Olijfolie om te bakken
- 4 teen Knoflook
- 1 tl Gedroogde tijm
- 1 blaadje(s) Laurier
- naar smaak Sla dressing
- Peper en zout
Recept stappen
- Let op je hebt vaker ui nodig deze week.
- 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
- 2. Zet een pannetje gezouten water op voor de aardappels. Schil ze en snij in plakjes van maximaal 0.5 centimeter. Kook gaar in ca. 5 minuten.
- 3. Snij de aubergine in plakken van 1 centimeter dik. Smeer ze in met olie en bestrooi met peper en zout. Gril ze in een contactgrill (tosti-apparaat) of grillpan tot ze bijna gaar zijn.
- 4. Ga intussen door met de rest. Verwarm olie in een grote wok of hapjes- pan. Snipper de ui en fruit zachtjes. Snij de knoflook fijn en voeg toe. Veeg de champignons schoon en snij ze in plakjes. Bak even mee. Voeg de tomatenblokjes toe en roer de tijm, laurier, zout en peper erdoor. Laat zachtjes pruttelen.
- 5. Rasp de oude kaas.
- 6. Vet een ovenschaal in, leg de aardappelplakjes onderin. Roer de ricotta door de tomatensaus. Breng indien nodig op smaak met wat zout en/of een klein schepje suiker. Giet de helft op de aardappel en leg daar de plakken aubergine op. Schenk de rest van de tomatensaus op de aubergine. Bestrooi met de oude kaas en schuif ca. 15 minuten in de oven tot er een mooi korstje op zit.
- 7. Maak in de tussentijd een dressing naar smaak en meng met de sla. Serveer de sla bij de moussaka.