Vegetarische knolselderijlasagne met kappertjes, linzen en mozzarella
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram knolselderij
- 2 sjalotten
- 200 gram winterpeen
- 300 gram bataat
- 2 preien
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 blikje linzen
- 2 el kappertjes
- 2 bollen mozzarella
- 100 gram geraspte kaas, oud
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- 2 tl tijm
- 0.5 blokje groentebouillon
Recept stappen
- Zet een brede pan met een laagje water en zout op het vuur voor de knolselderij.
- Schil de knolselderij. Halveer en snij in zo dun mogelijke plakken. Hoe dunner de plakken, hoe beter! Kook beetgaar in circa 10 minuten* (check met vork). Giet de knolselderij af en laat goed uitlekken. Bewaar een kopje kookvocht.
- Snipper de sjalot en fruit in wat olie glazig. Schil de winterpeen en bataat en snij in hele kleine blokjes (max 0.5cm), voeg bij de sjalot en laat rustig bakken.
- Kerf intussen de prei in de lengte in en spoel het zand er tussenuit. Snij in ringen. Hak de knoflook fijn en voeg samen met de gedroogde tijm bij sjalot en peen. Bak nog een paar minuten.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Maak in het midden van de pan wat ruimte vrij en bak daar de tomatenpuree ca. 2 minuten zodat het zuur er wat af gaat. Voeg een half kopje kookvocht toe samen met het halve (bij 4p) verkruimelde blokje bouillon. Dek af en laat 5 minuten sudderen. Breng op smaak met peper.
- Laat de linzen uitlekken in een vergiet en voeg de laatste 2 minuten toe bij de groenten, samen met de kappertjes.
- Snij de mozzarella in dunne plakjes.
- Vet een ovenschaal in en maak een lasagne van 2 of 3 lagen. Verdeel plakken knolselderij op de bodem, schep wat van het groentemengsel erover en bedek met mozzarella. Doe dit nog een of twee keer, eindigend met mozzarella. Strooi daar de geraspte kaas erover. Schuif 10-15 minuten in de oven totdat er een mooi bruin korstje op zit.
- * De kooktijd is afhankelijk van de dikte van je plakken. Kun je er met een vork inprikken? Dan is de knolselderij goed.