Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Vegetarische 'kipshuka' met rijst en koriander

  • Totale tijd minuten
3834 Vegetarische Kipshuka Met Rijst En Koriander

Ingrediënten

In de box

  • 300 g Volkoren basmatirijst
  • 2 pak(ken) Vegetarische kipstuckjes
  • 2 el Ras el hanout
  • 2 stuk(s) Rode paprika
  • 2 stuk(s) Gele paprika
  • 2 stuk(s) Ui
  • 15 g Koriander
  • 8 stuk(s) Tomaten
  • 1 bakje(s) Zure room

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • om te bakken Olie
  • naar smaak Cayennepeper
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Je hebt vaker zure room, ui en tomaat nodig deze week.
  2. 1. Zet 75 gram rijst pp op in 150 ml water pp. Kook zachtjes gaar en droog in ca 20-25 minuten, met behulp van een vlamverdeler.
  3. 2. Snij de kipstuckjes in kleinere stukjes en meng in en schaaltje met de helft van het bakje ras el hanout. Zet even weg.
  4. 3. Snij de paprikas in dunne reepjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snij de steeltjes van de koriander en snij fijn. Hak de blaadjes grof.
  5. 4. Fruit in een scheutje olie in een grote wok of braadpan de ui, knoflook en paprika. Snij intussen de tomaten in kwarten.
  6. 5. Voeg als de paprika een beetje zacht is geworden de andere helft van het bakje specerijen toe en roer goed om. Voeg de tomaten toe samen met de steeltjes van de koriander. Breng goed op smaak met peper en zout en een beetje extra cayennepeper als je van pittig houdt. Laat 15 minuten pruttelen. Haal na 10 minuten het deksel eraf zodat de saus een beetje inkookt. Roer af en toe om zodat het niet aanbrandt.
  7. 6. Bak de kipstuckjes in voldoende olie tot de geuren van de kruiden goed vrijkomen. Meng de kipstuckjes dan bij de groenten.
  8. 7. Roer op het laatst de zure room erdoor en breng op smaak met peper en zout. Serveer met rijst en bestrooi met de resterende koriander.