Vegetarische kipshoarma met bloemkoolcouscous, aubergine, munt en peterselie
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 g Bloemkool
- 4 stuk(s) Aubergine
- 3 el (gehakt) Krulpeterselie
- 3 el (gehakt) Munt
- 150 g Yoghurt
- 2 pak(ken) Vegetarische Kip-Shoarma
In Huis
- naar smaak Olijfolie (besprenkelen)
- 1 tl Gedroogde tijm
- 1 teentje(s) Knoflook
- 3 el Olijfolie (extra vierge)
- 2 el Citroensap
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
- 2. Haal de roosjes van de bloemkool en snij de stelen in plakjes van een halve centimeter.
- 3. Was de aubergines, halveer ze in de lengte en snij kruiselings in (in de platte kant) met een scherp mes tot onderin, zonder door het schilletje heen te gaan. Leg de aubergine en bloemkoolsteeltjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met voldoende olie, de tijm en peper en zout. Rooster ca. 35 minuten in de oven.
- 4. Maal de roosjes met behulp van een keukenmachine, het bakje van de staafmixer of de rasp tot een soort couscous. Bak de bloemkoolcouscous ca 5 minuten in een droge pan op hoog vuur. Doe in een kom.
- 5. Hak de blaadjes van de verse kruiden fijn. Pers de knoflook. Doe ongeveer 1/3 van de verse kruiden en de knoflook in een bakje met de yoghurt en maak op smaak met peper en zout.
- 6. Voeg de rest van de kruiden, peper, zout, olijfolie extra vierge en citroensap (mag uit een flesje) naar smaak toe aan de bloemkoolcouscous.
- 7. Bak de vega kipshoarma lekker knapperig in een beetje olie. Serveer met de aubergine, bloemkoolcouscous en het yoghurtsausje.