Vegetarische Karma Kebab met aardappelwedges, sla, roodlof, cherrytomaatjes, oude kaas en pittige knoflookdressing
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram koolrabi
- 800 gram Agria aardappelen
- 2 el peterselie
- 200 ml yoghurt
- 250 gram cherrytomaatjes
- 2 stronken roodlof
- 2 stuks little gem sla
- 300 gram Karma Kebab
- 80 gram oude kaas
- 2 el bieslook
In Huis
- om te bakken (milde) olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- 3 tenen knoflook
- 2 el olijfolie, extra vierge
- 0.5 tl komijnpoeder
- 0.25 tl chilipoeder
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de koolrabi goed (met name de onderkant), halveer en snij in wedges. Was de aardappels en snij in wedges. Doe in een grote mengkom, voeg flink milde olijfolie, het paprikapoeder, peper en zout toe en hussel goed. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat samen met de knoflook in de schil. Bak in 25-30 minuten goudbruin. Hussel halverwege om.
- Maak het sausje: Hak de peterselie fijn. Meng met de yoghurt, olijfolie extra vierge, komijn- en chilipoeder. Breng goed op smaak met zout. Zet apart.
- Halveer de cherrytomaatjes. Verwijder het kontje van de roodlof en de little gem sla. Snij in smalle reepjes. Doe alles samen in een slakom en besprenkel met wat zout, peper en olijfolie extra vierge. Zet weg.
- Verwarm de Karma Kebab in wat olie in een koekenpan ca 5-6 min op laag vuur. Hussel regelmatig zodat de kebab niet te krokant wordt of aanbakt.
- Rasp de kaas. Hak de bieslook fijn.
- Druk als de aardappel en koolrabi klaar zijn de knoflook uit het schilletje, prak met een vorkje en meng door de yoghurtsaus.
- Bestrooi de aardappel en koolrabi met de geraspte kaas, verdeel de salade erop en vervolgens de kebab. Verdeel het sausje erover en garneer met de gehakte bieslook.