Vegetarische gehacktbal met gestoofde biet met lente ui en gebakken aardappels
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 g Bieten
- 1 kilo Aardappelen
- 4 stuk(s) Vegetarische gehacktbal
- 2 stuk(s) Paarse lente-ui
- 1 bosje(s) Peterselie
In Huis
- klontje(s) Boter
- Olie om te bakken
- scheutje(s) Citroensap (uit flesje)
- naar smaak Mayonaise
- Peper en zout
Recept stappen
- Let op je hebt 2 x bietjes, lente-ui en peterselie nodig deze week.
- 1. Schil de bietjes en snij in kleine blokjes van ca. 1 cm. Verhit een scheutje olie in een afdekbare pan en bak de blokjes even aan. Voeg ca. 100 ml water toe en laat gaar smoren in ca. 15-20 minuten. Roer af en toe.
- 2. Schil de aardappels en snij in blokjes. Verhit een klont boter met een scheutje olie in een afdekbare wok of koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de aardappels stevig aan. Voeg een klein scheutje water toe, dek af en laat in ca. 10 minuten beetgaar stoven. Roer af en toe om.
- 3. Bak de vega gehacktballen zachtjes rondom bruin en warm.
- 4. Snij de lente-ui in ringetjes. Hak de peterselie fijn. Check of de bieten beetgaar zijn. Voeg als ze beetgaar zijn de lente-ui toe en bak even mee. Maak op smaak met een scheutje citroensap, peper, zout en de gehakte peterselie. Serveer met de gehacktballen, de gebakken aardappels en wat mayonaise.