Skip to main content

Vegetarische curry met sperziebonen, tomaat en courgette

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram sperziebonen afgehaald en geblancheerd
  • 200 gram courgette
  • 1 ui gesnipperd
  • 4 lenteuitjes fijngehakt
  • 2 tomaten gehakt
  • naar smaak verse koriander
  • 1 limoen
  • 300 gram witte rijst

In Huis

  • 2 el plantaardige olie
  • 2 teentjes knoflook zeer fijngehakt
  • 3 el Thaise rodecurrypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 ml groentenbouillon
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de olie in een grote pan en bak de ui en knoflook zachtjes aan. Voeg de currypasta toe en bak tot hij flink geurt.
  2. Zet het vuur hoog en voeg de kokosmelk en de bouillon toe. Kook drie minuten door.
  3. Voeg de sperziebonen, courgette, lente-uitjes en tomaten toe en laat alles 4 minuten zachtjes sudderen.
  4. Garneer met verse koriander en limoenpartjes en serveer met rijst.
  5. *Als je geen zin hebt om de sperziebonen te blancheren dan kun je ze ca. 20 minuten meekoken in de kokosmelk en bouillon. Voeg dan 4 minuten voor het einde van de kooktijd de tomaten en de lente-uitjes toe.