Vegetarische curry met sperziebonen, tomaat en courgette
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram sperziebonen afgehaald en geblancheerd
- 200 gram courgette
- 1 ui gesnipperd
- 4 lenteuitjes fijngehakt
- 2 tomaten gehakt
- naar smaak verse koriander
- 1 limoen
- 300 gram witte rijst
In Huis
- 2 el plantaardige olie
- 2 teentjes knoflook zeer fijngehakt
- 3 el Thaise rodecurrypasta
- 400 ml kokosmelk
- 100 ml groentenbouillon
Recept stappen
- Verwarm de olie in een grote pan en bak de ui en knoflook zachtjes aan. Voeg de currypasta toe en bak tot hij flink geurt.
- Zet het vuur hoog en voeg de kokosmelk en de bouillon toe. Kook drie minuten door.
- Voeg de sperziebonen, courgette, lente-uitjes en tomaten toe en laat alles 4 minuten zachtjes sudderen.
- Garneer met verse koriander en limoenpartjes en serveer met rijst.
- *Als je geen zin hebt om de sperziebonen te blancheren dan kun je ze ca. 20 minuten meekoken in de kokosmelk en bouillon. Voeg dan 4 minuten voor het einde van de kooktijd de tomaten en de lente-uitjes toe.