Vegetarische chili van bruine bonen met verse koriander
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 160 g Bruine bonen
- 2 stuk(s) Uien
- 1 stuk(s) Paprika
- 4 takje(s) Koriander
In Huis
- 5 teentje(s) Knoflook
- 2 el Plantaardige olie
- 2 el Tomatenpuree
- 1 el Chilipoeder
- 1 el Komijnpoeder
- 1 snufje(s) Cayennepeper
- 4 tl Tijm
- 4 stuks Tomaten
Recept stappen
- Doe de bonen een avond van tevoren in een grote pan met water. Laat een nacht wellen. Kook de bonen de volgende dag met voldoende water in 1-1,5 uur gaar. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.
- Snipper de ui en snij de knoflook in plakjes.
- Verhit de olie in een grote pan en bak de uien tot ze zacht worden.
- Voeg de knoflook toe en bak 30 seconden mee.
- Voeg tomatenpuree toe en bak tot het zoetig begint te ruiken.
- Voeg de chilipoeder, komijnpoeder, cayennepeper en tijm toe en bak even mee.
- Snij de tomaten en de paprika in stukjes en doe ook in de pan.
- Breng aan de kook en laat ca. 20 minuten met deksel zachtjes koken.
- Doe de bonen bij de rest in de pan. Laat nog 15 minuten zachtjes koken zonder deksel op de pan. Check of er voldoende vocht in de pan is.
- Haal van het vuur en doe het deksel op de pan. Laat zo ca. 15 minuten staan. Zo kunnen de smaken goed intrekken, dit is belangrijk.
- Haal de blaadjes van de koriander steeltjes en bestrooi de chili ermee.
- Serveer met brood of rijst en wat frisse sla bijvoorbeeld.
- Let op: bereidingstijd is 120 minuten plus ca. 8 uur wellen.