Veganistische ‘kapsalon’ met Seitan kebab van Bumi
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram oranje bataat
- 600 gram Nicola aardappelen
- 2 el peterselie
- 250 gram amandelyoghurt
- 400 gram gekleurde tomaatjes
- 2 kropje roodlof
- 2 kropje baby romainesla
- 2 pakje Seitan kebab döner style
- 10 gram bieslook
- 2 stuks lente-ui
In Huis
- olie om te bakken
- 1 tl paprikapoeder
- 2 tenen knoflook
- 2 el olijfolie extra vierge
- 0.5 tl komijnpoeder
- 1 mespuntje chilipoeder
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was of schil de bataat en aardappelen en snij in frietformaat. Doe in een mengkom, voeg olie, het paprikapoeder, peper en zout toe en hussel goed. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat samen met de knoflook in de schil. Bak ca. 25 minuten in de oven. Hussel halverwege.
- Maak het sausje: Hak de peterselie fijn. Meng met de amandelyoghurt, olijfolie extra vierge, komijn- en chilipoeder. Breng goed op smaak met zout en peper. Zet apart.
- Halveer de tomaatjes. Verwijder het kontje van de roodlof en baby romaine sla. Snij in smalle reepjes. Doe alles samen in een slakom en besprenkel met wat zout, peper en olijfolie extra vierge. Zet weg.
- Verwarm de seitan kebab een paar minuten in een koekenpan met wat olie.
- Hak of knip de bieslook fijn. Snij de lente-ui in ringetjes. Hou apart voor garnering.
- Druk de gepofte knoflook uit het schilletje, prak met een vorkje en meng door de amandelyoghurtsaus.
- Verdeel de bataat en aardappels over de borden. Vervolgens de salade en dan de kebab. Verdeel het sausje erover en garneer met de gehakte bieslook en lente-ui.