Vegan ‘stoofvlees’ met blote billetjes in het gras
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 kilo Agria aardappels
- 500 gram snijbonen
- 400 gram vegan stoofstukjes
- 2 zakje vegan jus
- 2 el bonenkruid
- 1 blikje witte bonen
- 2 stuks lente-ui
- kneepje citroensap
In Huis
- olie om te bakken
- 250 ml water voor de jus
- 50 gram (vegan) boter
- 2 el mosterd
Recept stappen
- Schil de aardappels, snij in gelijke stukken en zet op in een laagje gezouten water. Breng aan de kook en kook in 15-20 minuten gaar. Bewaar straks wat kookvocht!
- Zet ook een pan met een laagje water op voor de snijbonen.
- Verwijder de steeltjes van de snijbonen en snij ze in stukjes van ca. 2 cm. Kook beetgaar in 6-8 minuten vanaf dat het water weer kookt. Spoel kort koud af, dan behouden ze een mooie kleur.
- Bak de vegan stoofstukjes ca. 4 minuten tot ze wat bruinen. Heb je venkelzaad in huis? Bak dan een theelepeltje mee. Voeg de jus en het water toe. Dek af en laat zachtjes pruttelen tot je klaar bent om aan tafel te gaan.
- Ris het bonenkruid en snij fijn. Giet de witte bonen af. Verwarm ze zachtjes in een steelpannetje met het bonenkruid en de helft (!) van de (vegan) boter.
- Giet de aardappels af maar bewaar wat kookvocht! Stamp de aardappels fijn met de andere helft van de boter en net zoveel kookvocht en/of olijfolie tot je een smeuïge puree hebt. Breng goed op smaak met peper, zout en de mosterd.
- Snij de lente-ui (incl. het meeste van het groen) in ringetjes. Schep de lente-ui, snijbonen en witte bonen door de stamppot.
- Breng het ‘stoofvlees’ op smaak met een kneepje citroensap (Let op! Je hebt ook rasp nodig deze week). Serveer bij de blote billetjes in het gras.