Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Vegan speltpasta Bolognese met linzen

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
2557 Vegetarische Speltpasta Bolognese Met Linzen

Ingrediënten

In de box

  • 200 gram peen
  • 1 handje verse basilicum
  • 2 blikjes tomatenstukjes
  • 2 preien
  • 2 sjalotjes
  • 2 pakjes vegan gehakt ProLaTerre
  • 1 blikje linzen
  • 300 gram speltpasta
  • 1 zakje rucola

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie (om te bakken)
icon package

Recept stappen

  1. Snij de helft van de peen in hele kleine blokjes of gebruik een rasp. Hak de knoflook fijn. Snij 10 blaadjes (bij 4p) basilicum fijn.
  2. Fruit de peen in een steelpannetje in een beetje olie, voeg dan de knoflook, de tomatenstukjes en fijngesneden basilicum toe. Breng aan de kook en laat ten minste 20 min sudderen (liefst langer).
  3. Zet een pan water op voor de pasta.
  4. Snij de prei in de lengte doormidden, spoel zand er tussenuit en snij dan in halve ringetjes.
  5. Snipper de sjalot en snij de andere helft van de peen in kleine blokjes.
  6. Fruit de ui en de wortel in een beetje olie in een diepe pan of wok. Voeg als de ui mooi glazig en wat bruin is geworden de prei toe. Laat een paar min. sudderen.
  7. Voeg als de prei en peen een beetje gaar beginnen de worden het gehakt toe. Roer even om en dek af met een deksel zodat de groenten verder gaar kunnen stomen.
  8. Spoel de linzen af in een vergiet en laat uitlekken.
  9. Kook de pasta gaar: op de verpakking staat 5-7 min maar wij vinden zelf 7-9 min beter bij deze pasta.
  10. Breng de tomatensaus na minimaal 20 min pruttelen op smaak met peper en zout en voeg bij het gehakt. Laat nog 5-10 min verder pruttelen.
  11. Roer op het laatst de linzen erdoor en laat nog even mee warmen.
  12. Was ondertussen de rucola en nog wat blaadjes basilicum. Zet op tafel voor de garnering.
  13. Serveer de pasta met de saus en laat iedereen zelf lekker rucola en basilicum erbij roeren.
  14. NB. de basilicum is heel bijzonder: je hebt takjes kaneel, citroen, Thaise, Griekse en rode basilicum. Te gebruiken als gewone basilicum.
  15. <br>Let op: je hebt elders deze week ook rucola nodig!