Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Vegan shoarma van Peas Maker met zoete aardappel, ingelegde radijs, little gem en sriracha-yoghurt

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
2024 43 VEGA VGN shoarma peas maker paarse aardappel sriracha yoghurt 1041

Ingrediënten

In de box

  • 80 gram Peas Maker stukjes
  • 400 gram zoete aardappel oranje
  • 200 gram wortel
  • 1 bakje shoarma specerijen
  • 800 gram aardappelen Agria
  • 1 bosje radijs
  • 1 el sriracha zonder MSG
  • 200 gram yoghurt
  • 2 stuks little gem
  • 0.5 bosje peterselie

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tl citroensap of appelazijn (mag uit flesje)
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • 0.5 tl zout
  • 2 el witte wijnazijn voor de radijs
  • scheut olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. NB: Tijdens het brainstormen hebben wij ons recept bedacht met de paarse zoete aardappel (en zo hebben wij het ook gekookt en gefotografeerd). Helaas blijkt de paarse variant iets meer tijd nodig te hebben om op zijn best in de box te belanden. Geen zorgen! We hebben hem vervangen voor de oranje zoete aardappel, net zo lekker en met dezelfde geweldige smaak.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  3. Doe de Peas Maker stukjes in een kom en giet hier gekookt water op. Laat 5-10 minuten wellen (niet langer). Giet af en laat goed uitlekken.
  4. Was de zoete aardappel en de aardappelen. Snij in blokjes van 2 cm. Schil de wortel en snij in plakjes van 1 cm. Meng met olie, peper en zout en verspreid gelijkmatig (!) over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 minuten in de oven.
  5. Meng in een grote kom de afgegoten Peas Maker stukjes samen met de shoarma specerijen, citroensap, honing/agavesiroop, mosterd, het zout en olie (ca. 1 el bij 2p). Zorg dat alle stukjes goed bedekt zijn. Verspreid de stukjes gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 minuten bij de groenten in de oven (zie tip).
  6. Snij de radijs in partjes en laat marineren in de witte wijnazijn.
  7. Meng de sriracha (meer of minder naar smaak) door de sojayoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Snij de little gem in reepjes, <meng door elkaar> en besprenkel met olijfolie extra vierge en wat peper en zout.
  9. Hak de peterselie fijn.
  10. Maak per persoon een bowl van de zoete aardappel, aardappeltjes, wortel, ingelegde radijs, little gem en Peas Maker Stukjes. Serveer met de sriracha yoghurt en garneer met de peterselie.
  11. Tip: Je kunt de Peas Maker stukjes eventueel ook in de pan bakken. Verwarm een koekenpan met wat olie op middelhoog vuur en een paar minuten aan beide kanten bruin. Goed om te weten: In het specerijenbakje voor 2p zit: 1tl uienpoeder, 1tl paprikapoeder, 1tl korianderpoeder, 1tl komijnpoeder, 0,5tl knoflookpoeder, 1/8tl kaneelpoeder, 1/8tl kardemompoeder, 1/8tl kurkumapoeder, 1/8 tl zwarte peper. In het bakje voor 4p zit het dubbele.