Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Shakshuka met zijdentofu, kidneybonen, koriander en Marokkaans bruin brood

Vegan

  • Totale tijd minuten
2024 40 VEGAN shakshuka bruin brood silk tofu 0616

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks rode ui
  • 250 gram wortel
  • 2 stuks rode paprika
  • 1 bakje Ras el hanout specerijen
  • 2 blikjes tomatenstukjes
  • 2 blikjes kidneybonen
  • 1 pakje zijdentofu
  • 1 stuks lente-ui
  • 1 bakje kurkuma en knoflookpoeder
  • 1 stuks Marokkaans bruin brood
  • naar smaak koriander

In Huis

  • olie om te bakken
  • 3 teentjes knoflook
  • mespuntje chilivlokjes/chilipoeder (optioneel)
  • naar smaak olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm olie in een (goed) afdekbare wok- of hapjespan. Snij de rode ui in halve ringen en bak de ui op stevig vuur en voeg wat zout toe. Schil de wortel, snij in dunne halve maantjes en bak mee.
  2. Snij de rode paprika in dunne reepjes. Bak mee als de ui glazig is. Hak de knoflook fijn. Voeg toe samen met de Ras el Hanout specerijen en bak verder tot de paprika zachter is.
  3. Voeg de tomatenstukjes en ca. een kwart blikje (bij 2p) water toe. Laat 5 minuten afgedekt pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Proef en voeg evt. nog een mespuntje chilivlokjes of poeder toe als je van pittiger houdt. Giet en spoel de kidneybonen af en warm mee.
  4. Maak de zijdentofu verpakking open en giet eventueel overtollige vocht er voorzichtig uit. Snij het wit en lichtgroene deel van de lente-ui heel fijn en fruit in een beetje olie in een koekenpannetje. Snij het donkergroene deel in ringetjes voor garnering. Voeg de zijden tofu bij de gebakken lente-ui samen met de kurkuma en knoflookpoeder. Schep voorzichtig om, tot het warm is. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden. Piep het brood in ca. 6 minuten op of (tip!) snij repen en maak crostini onder de grill (insmeren met olie en ca. 2 minuten per kant). Snij de koriander fijn.
  6. Hak de koriander grof en garneer de shakshuka ermee. Serveer het brood erbij, eventueel met nog een schaaltje olijfolie extra vierge naar smaak.
  7. Goed om te weten: In het bakje specerijen zit Ras el Hanout Royal van Pit en Pit met daarin: Kurkuma, koriander, komijn, zwarte peper, gember, kaneel, kruidnagel, groene kardemom, piment, bruine suiker, paprika, nootmuskaat, rozenblaadje. In het bakje voor 2p zit ca. 0,5 el, voor 3p en 4p het dubbele. In het bakje voor de tofu bij 2p: 0,5 tl kurkuma en 0,5tl knoflookpoeder. Bij 4p dubbel.