Vegan saganaki (gebakken vegan ‘feta’) met tomaatjes, roodlof en smeuïge puree met spinazie
Vegan
- Waarvan Oventijd minuten
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 kilo Bildtstar aardappelen (met modderige schil)
- 2 stuks sjalot
- 4 stronkjes roodlof
- 400 gram snoeptomaatjes
- 2 el kappertjes
- 1 stuks citroen
- 1.5 blok Greek White 'vegan feta'
- 300 gram spinazie
In Huis
- 4 teentjes knoflook
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl gedroogde tijm
- 120 ml olijfolie (mild)
Recept stappen
- NB. Je gebruikt hiervoor de kruimige Doré aardappelen, je herkent ze aan hun modderige schil.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de aardappelen, snij in stukken en zet op in een laagje gezouten water. Kook gaar in ca. 15 minuten.
- Snij de sjalot in partjes. Verwijder het kontje van de roodlof en snij in kwarten. Laat het hart zitten. Leg in een grote ovenschaal, samen met de tomaatjes, knoflook (geschild en gekneusd), kappertjes, gedroogde oregano, gedroogde tijm en zout en peper uit de molen.
- Giet de (milde) olijfolie eroverheen en pers het citroensap erbij. Leg de uitgeperste citroenhelft(en) ertussen. Hussel een beetje om zodat alles bedekt is.
- Brokkel de vegan ‘feta’ erover. Bak ongeveer 25 minuten in de oven, tot alles bubbelt en de roodlof gaar is.
- Giet de aardappels af (bewaar een kommetje kookvocht!) en stamp ze fijn. Gebruik lekker veel kookvocht om de puree smeuïg te maken. Breng op smaak met zout en peper. Zet de puree op een laag vuurtje en roer de spinazie erdoor tot het wat geslonken is. Serveer bij de saganaki.