Vegan Rawon Soto van Bartje Boemboe met knolselderij, paksoi, tofu en bosui
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 gram witte basmatirijst
- 600 gram knolselderij
- 1 zakje rawon boemboe
- 200 gram gerookte tofu
- 250 gram peen
- 2 stuks shanghai paksoi
- 2 stuks bosui
In Huis
- (zonnebloem)olie om te bakken
- 1000 ml kokend water
- 1 blokje groentebouillon
Recept stappen
- Zet de waterkoker aan.
- Zet de basmatirijst op in ruim water met zout en kook gaar in ca. 8-10 minuten. Giet af en hou warm.
- Schil en snij de knolselderij in dobbelstenen van 2 cm. Verhit een flinke hoeveelheid (zonnebloem)olie in een afdekbare wok of soeppan met dikke bodem en bak stevig aan. Roer de Rawon Boemboe erdoorheen en bak al omscheppend 1 min mee. Voeg het kokende water toe en verkruimel het bouillonblokje erbij. Laat de soep 15 minuten zachtjes afgedekt pruttelen. Zet de timer op 7 min.
- Snij de tofu in blokjes.
- Schil de peen en snij in halve maantjes van 1,5 cm. Voeg de peen na 7 minuten bij de soep.
- Spoel de paksoi af. Snij de stengel in stukjes en het blad in hele fijne reepjes. Voeg de gesneden stengel en tofu blokjes de laatste 2 minuten bij de soep.
- Snij de bosui fijn.
- Zet voor elk persoon een grote soepkom klaar en verdeel de rijst, fijn gesneden paksoiblad en bosui over de kommen.
- Breng de soep op smaak met zout en peper en voeg eventueel wat vocht toe tot je de verhouding groenten/vocht goed vindt. Schep de Rawon soep in de kommen en serveer.