Vegan paella met Zeeuwse zeekraal, boterbonen, aubergine, venkel en paprika
Vegetarisch, Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks rode ui
- 1 stuks rode paprika
- 1 stuks aubergine
- 2 teentje knoflook
- 200 gram cherrytomaatjes
- 1 stuks venkel
- 150 gram Zeeuws zeekraal
- naar smaak peterselie
In Huis
- 1000 ml water
- 2 blokje groentebouillon
- olie om te bakken
- 1 tl kurkuma
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 0.5 tl cayennepeper
- 300 gram risottorijst
- 1 blik boterbonen
- naar smaak citroensap (uit een flesje)
Recept stappen
- Zet de aangegeven hoeveelheid water met bouillonblokje(s) op in een pannetje.
- Snipper de ui en fruit aan in een grote afdekbare wok of hapjespan in wat olie. Snij de paprika in stukjes en voeg toe. Snij de aubergine in kleine blokjes van 1 cm en voeg toe. Hak de knoflook fijn en voeg toe. Bak nog een paar minuten.
- Halveer de cherrytomaatjes en pureer grof in een hoge maatbeker. Voeg bij de groenten samen met de kurkuma, paprikapoeder, gerookte paprikapoeder, cayennepeper en wat peper en zout.
- Doe de rijst bij de groenten in de pan, voeg een soeplepel van de bouillon toe en roer door. Herhaal dit telkens als de bouillon is opgenomen. Dek tussendoor af met een deksel. De rijst is na 20-25 min gaar. De rijst mag nog een bite hebben en de bouillon hoeft niet op. Zet een wekker op 20 minuten, want dan gaan de venkel, bonen en zeekraal erbij.
- Verwijder het loof, kontje en harde binnenste van de venkel en snij in dunne plakjes. Giet de boterbonen af en bewaar wat vocht (bevat veel eiwit). Roer beide door de rijst met wat bonenvocht en bouillon. Leg de zeekraal erbovenop, dek af en laat 3-5 minuten doorgaren – het blijft knapperig.
- Breng op smaak met een kneep citroensap (uit een flesje), peper en zout. Hak de peterselie grof (naar smaak). Garneer de paella ermee en serveer.