Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Vegan paella met bonen en zeewier chips

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
2567 Vegan Paella

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks rode ui
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 stuks rode paprika
  • 1 stuks aubergine
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 1 takje citroenverveine
  • 2 blikjes boterbonen
  • 500 gram sperziebonen
  • 1 pakje zeewier chips

In Huis

  • 800 ml water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gerookte paprika poeder
  • 0.25 tl cayennepeper
  • gram risottorijst
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Zet de aangegeven hoeveelheid water met bouillonblokje(s) op in een pannetje.
  2. Snipper de ui. Verwarm de olie in een ruime afdekbare pan en fruit de ui. Snij de bleekselderij in stukjes en voeg toe. Snij de paprika in stukjes en voeg toe. Snij de aubergine in kleine blokjes van 1 cm en voeg toe. Hak de knoflook fijn en voeg toe. Bak nog een paar minuten mee.
  3. Zet een pannetje water op voor de boontjes straks.
  4. Halveer de cherrytomaatjes en pureer ze grof in een hoge maatbeker. Roer de specerijen erdoorheen. Roer de tomaat bij de groenten.
  5. Voeg een soeplepel van de bouillon toe en roer door. Doe de rijst bij de groenten in de pan, breng het geheel aan de kook en voeg steeds al roerende wat bouillon toe. Leg een halve of een hele tak citroenverveine erbij. Dek tussendoor af met een deksel en laat de rijst rustig de bouillon opnemen. De rijst is na circa 25 min gaar.
  6. Haal alleen de steeltjes van de boontjes en snij in kleine stukjes van ca. 1 cm. Kook beetgaar in 4-5 min. Spoel af met koud water zodat ze mooi groen blijven en hou apart.
  7. Giet de boterbonen af en voeg met aanhangend vocht (daar zit veel eiwit in!) bij de rijst, samen met de sperziebonen. Warm nog even mee. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Laat iedereen op het bord wat zeewier chips eroverheen kruimelen.
  9. Goed om te weten: Het kan zijn dat je te veel bouillon hebt. Het hoeft niet perse op, als de rijst gaar en min of meer drooggekookt is, dan is het klaar!