Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Vegan Pad Thai met knapperige veganreepjes, veel groenten en pinda’s

Vegan

  • Totale tijd minuten
Vegan Pad Thai met knapperige veganreepjes, veel groenten en pinda’s  | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 200 gram fijne noedels (*NB)
  • 2 stuks rode puntpaprika
  • 500 gram spitskool (zie tip)
  • 200 gram peen
  • 1 stuks rode peper
  • 200 gram amsoi
  • 80 gram ongezouten pinda's
  • 1 stuks limoen
  • 2 stuks lente-ui
  • 360 gram vegan reepjes naturel

In Huis

  • 4 teentjes knoflook
  • olie om te bakken
  • 4 el sojasaus
  • 2 el agavesiroop
icon package

Recept stappen

  1. Zet water op voor de noedels* en kook ze in ruim kokend water in 6 minuten gaar. Giet en spoel koud af en zet weg.
  2. Snij de paprika en spitskool (zie tip) in dunne reepjes. Schil en snij (of rasp) de peen in luciferformaat. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij in halve maantjes. Hak de knoflook fijn.
  3. Verwarm olie in een grote wok of hapjespan en roerbak de knoflook en rode peper kort. Voeg de groenten toe en roerbak op hoog vuur ca. 6 minuten.
  4. Spoel de amsoi af. Verwijder het taaiere deel van de stengels (als je je nagel er makkelijk in kan zetten is het eetbaar). Snij het eetbare deel van de stengel in stukjes en voeg bij de groenten. Snij het blad in reepjes. Voeg op het laatst bij de groenten tot net aan geslonken.
  5. Hak de pinda’s fijn. Snij de limoen in partjes. Snij de lente-ui in dunne ringetjes.
  6. Bak de vega(n) reepjes in een koekenpan met olie bruin en knapperig.
  7. Meng de sojasaus en agavesiroop in een bakje. Voeg een klein (!) scheutje hiervan bij de vega(n) reepjes en laat dit wat karamelliseren (zonder te laten verbranden). Breng op smaak met peper uit de molen.
  8. Voeg de helft van de lente-ui en de rest van de saus toe, samen met de noedels. Meng goed en warm nog even door. Breng op smaak met peper en eventueel nog een scheutje sojasaus.
  9. Serveer de Pad Thai met de fijngehakte pinda’s, de andere helft van de lente-ui, limoensap naar smaak en de knapperige vega reepjes.
  10. *NB Wij koken altijd liever met minder dan 50 gram noedels pp zodat de verhouding groenten in het gerecht groter wordt, maar dat is een kwestie van smaak. Voor grotere eters is 50 gram pp zeker een goed idee. Kijk bij het mengen of je meteen alle gekookte noedels toevoegt of eerste een deel.