Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Vegan okonomiyaki met peen-palmkool-rettich rijstsalade

Vegan

  • Totale tijd minuten
Vegan okonomiyaki met peen palmkool rettich rijstsalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 160 gram zilvervliesrijst
  • 120 gram kikkererwtenmeel
  • 1 bakje kala namak zout met kurkuma
  • 0.5 tl bakpoeder
  • 200 gram spitskool
  • 2 stuks bosui
  • 200 gram palmkool
  • 200 gram rettich
  • 200 gram peen
  • 1 el gember

In Huis

  • 240 ml water
  • 2 el ketchup
  • 1 tl sojasaus voor okonomiyakisaus
  • 0.5 tl mosterd
  • 1 el rijstazijn voor okonomiyakisaus (of witte wijnazijn)
  • 4 el rijstazijn voor dressing (of witte wijnazijn)
  • 2 el sojasaus voor dressing
  • sesamolie (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Breng de rijst met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
  2. Meng het kikkererwtenmeel, kala namak zout en kurkuma, bakpoeder en het water in een kom. Klop met een garde tot er een gladde substantie ontstaat. Breng op smaak met peper.
  3. Snij de spitskool en bosui (incl. het groen) in dunne reepjes. Verwarm olie in een koekenpan (zie tip 1) en bak de spitskool en bosui kort aan. Schenk het meelmengsel over de groenten in de pan, dek af (!) en bak 7-10 minuten zachtjes. Draai de okonomiyaki om m.b.v. een groot plat bord. Bak nog 7-10 minuten.
  4. Verwijder alleen de dikke nerf van de palmkool en snij in reepjes. Kneed in een ruime kom met een goede snuf zout een paar minuten stevig.
  5. Schil en rasp de rettich en peen. Voeg bij de palmkool en zet weg.
  6. Maak de okonomiyakisaus (zie tip 2). Meng de ketchup met de sojasaus, mosterd en rijstazijn. Heb je geen rijstazijn? Gebruik dan witte wijnazijn en los hier 1 tl suiker (bij 4p) in op.
  7. Maak de dressing. Schil en rasp de gember. Meng in een kommetje met de rijstazijn (of witte wijnazijn met suiker) en sojasaus. Voeg optioneel nog een klein scheutje sesamolie toe als je dat hebt.
  8. Voeg de dressing bij de groenten in de kom en schep de warme rijst erdoor. Serveer de rijstsalade met de okonomiyaki en eet er lekker royaal saus bij.
  9. 1: Hou qua grootte van de pan de volgende afmeting aan voor het beste resultaat: 2p: Ø20 cm; 3/4p: Ø30 cm. 2: Heb je geen ketchup? Maak dan een sausje met 6 el vegan mayo, 2 el sojasaus en 1 el citroensap (bij 4p).