Vegan linzen pie van Pom-Pie met appel-koolrabisla en koolrabi-raapsteelsoep
Vegan, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks sjalot
- 1 stuks Frieslander aardappel
- 2 stuks koolrabi
- 4 stuks vegan linzen pie
- 1 bosje raapsteel
- 1.5 stuks appel
In Huis
- 800 ml water
- vegan boter om te bakken
- 2 tl majoraan (optioneel)
- 1.5 blokje groentebouillon
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 el citroensap (uit een flesje)
- 1 tl mosterd
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de waterkoker aan met de aangegeven hoeveelheid water.
- Smelt vegan boter in een soeppan. Snipper de sjalot en fruit zachtjes. Schil het aardappeltje en snij in kleine blokjes, bak mee.
- Schil de koolrabi en zorg dat je aan de onderkant alle taaie delen goed verwijdert. Was en bewaar de bladeren, die gaan ook in de soep. Snij de helft(!) van de koolrabi in grove blokken voor de soep. Hou de rest achter. Voeg de blokken koolrabi (ook het blad) en majoraan toe en laat 3 minuten smoren (geen majoraan? Gebruik dan bijv. tijm of Provençaalse kruiden). Voeg het bouillonblokje en kokende water toe. Laat ca. 15 minuten zachtjes koken totdat de groenten helemaal gaar zijn.
- Haal de linzen-pie’s uit het bakje en verwarm 18-20 minuten in de oven.
- Verwijder intussen de modderige worteltjes van de raapsteel. Was goed, hak grof en kook de laatste paar minuten mee met de koolrabi.
- Maak in een slabak een dressing van de olijfolie extra vierge, citroensap, mosterd, peper en zout. Snij de rest van de koolrabi in kleine blokjes van 1 cm, voeg toe. Snij de appel in kleine blokjes, voeg vlak voor het serveren toe.
- Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper. Serveer met de linzen-pie en appel-koolrabisla.