Vegan linzen pie met funky krieltjes-boontjessalade en pompoenpitten
Vegan, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks sjalot
- 1 stuks limoen
- 1 stuks venkel
- 4 stuks vegan linzen pie
- 500 gram krieltjes
- 500 gram sperziebonen
- 60 gram pompoenpitten
- 250 gram gekleurde tomaatjes
In Huis
- olie om te bakken
- 2 el witte wijnazijn
- 4 el olijfolie extra vierge
- 2 tl mosterd
- mespuntje chilivlokjes
Recept stappen
- Snipper de sjalot en rasp de limoen. Doe samen met de azijn in een grote kom waar de salade straks ook in kan. Zet weg.
- Snij de venkel in plakjes. Meng met olie, een kneepje limoensap, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Haal de pie’s uit de foliebakjes en zet ernaast. Bak ca. 18 minuten in de oven.
- Was intussen de krieltjes en halveer grotere exemplaren. Zet op in een ruime pan met water en zout (de boontjes gaan er zo ook nog bij) en kook vanaf dat het water kookt in 6 minuten gaar.
- Verwijder de steeltjes (de puntjes kan je laten zitten) van de sperziebonen en halveer. Kook de laatste 4-5 minuten mee met de krieltjes. Spoel af met koud water en laat afkoelen.
- Rooster de pompoenpitten zachtjes in een droge koekenpan. Laat afkoelen en bestrooi met zout.
- Meng de olijfolie extra vierge, mosterd en chilivlokjes bij de azijn en limoenrasp in de kom. Breng op smaak met zout. Halveer de tomaatjes en meng vast door de dressing.
- Meng de iets afgekoelde gare krieltjes, boontjes en venkel door de dressing. Breng eventueel op smaak met nog een kneepje limoensap. Bestrooi met de pompoenpitten en serveer met de linzen pie.
- Wist je dat de Pom Pie’s van Fons te koop zijn in de Crisp app?