Vegan kapsalon met Karma Kebab, aardappel- en koolrabiwedges, roodlof, cherrytomaatjes en pittige knoflooksaus
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram koolrabi
- 800 gram Agria aardappelen
- 2 el peterselie
- 120 ml amandelyoghurt
- 250 gram cherrytomaatjes
- 2 stronken roodlof
- 2 stuks little gem sla
- 300 gram Karma Kebab
- 2 el bieslook
In Huis
- om te bakken (milde) olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- 2 tenen knoflook
- 3 el vegan mayonaise
- 2 el olijfolie extra vierge
- 0.5 tl komijnpoeder
- 0.25 tl chilipoeder
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de koolrabi goed (met name de onderkant), halveer en snij in wedges. Was de aardappels en snij in wedges. Doe in een grote mengkom, voeg flink milde olijfolie, het paprikapoeder, peper en zout toe en hussel goed. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat samen met de knoflook in de schil. Bak in 25-30 minuten goudbruin. Hussel halverwege om.
- Maak het sausje: Hak de peterselie fijn. Meng met de amandelyoghurt, vegan mayo, olijfolie extra vierge, komijn- en chilipoeder. Breng goed op smaak met zout. Zet apart.
- Halveer de cherrytomaatjes. Verwijder het kontje van de roodlof en de little gem sla. Snij in smalle reepjes. Doe samen in een slakom en besprenkel met wat zout, peper en olijfolie extra vierge. Zet weg.
- Verwarm de Karma Kebab in wat olie in een koekenpan ca. 5-6 minuten op laag vuur. Hussel regelmatig zodat de kebab niet te krokant wordt of aanbakt.
- Hak of knip de bieslook fijn. Druk als de aardappel en koolrabi klaar zijn de knoflook uit het schilletje, prak met een vorkje en meng door de yoghurtsaus.
- Verdeel de salade over de aardappel en koolrabi en leg de kebab erop. Verdeel het sausje erover en garneer met de gehakte bieslook.