Vegan hachee met Oosterse gesmoorde spitskool en puree
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 900 gram Doré kruimige aardappelen
- 300 gram knolselderij
- 1 stuks ui
- 1 stuks prei
- 400 gram vegan stoofstukjes
- 2 zakje vegan jus
- 1 bakje stoofspecerijen (laurier, kruidnagel, jeneverbes)
- 600 gram spitskool
- 3 el dille
In Huis
- olie om te bakken
- (vegan) boter
- 1 tl paprikapoeder
- 2 tl kerriepoeder
- 0.25 tl chilivlokjes
- 2 tenen knoflook
- 250 ml water voor de jus
- scheut olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Schil de aardappelen en knolselderij. Snij in gelijke stukken, zet op in een laagje gezouten water en kook in 15-20 minuten gaar.
- Snij de ui in halve ringen. Verwarm olie en (vegan) boter in een afdekbare koeken- of braadpan en fruit de ui zachtjes.
- Verwarm olie en (vegan) boter in een grote afdekbare wok of hapjespan. Kerf de prei in en spoel zand ertussenuit. Snij in dunne ringen en bak zachtjes aan. Voeg het paprikapoeder, kerriepoeder en zout toe. Als je van pittig houdt ook nog een mespuntje chilivlokjes. Pers de knoflook erbij en bak nog een paar minuten.
- Snij intussen de spitskool in dunne reepjes. Voeg bij de prei, bak een paar minuten op hoog vuur tot de spitskool wat vocht verliest. Voeg indien nodig een eetlepeltje water toe, dek af en laat in 6-8 minuten zachtjes gaar smoren.
- Schep de ui op een bordje en hou apart. Bak de vegan stoofstukjes ca. 4 minuten tot ze wat bruinen. Voeg de uien, jus, het water en de specerijen toe. Dek af en laat zachtjes pruttelen.
- Giet de aardappelen en knolselderij af maar bewaar(!) wat kookvocht. Stamp tot puree en maak smeuïg met een scheut kookvocht en olijfolie extra vierge of (vegan)boter. Breng op smaak met zout en peper.
- Hak de dille (incl. dunne steeltjes) grof en roer op het laatst door de spitskool. Breng op smaak met peper en indien nodig nog wat zout. Serveer met de puree en de vegan hachee.
- Goed om te weten: In het bakje specerijen zitten: 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels en 10 jeneverbessen. Bij 2p de helft.