Vegan groenten paella met twee soorten bonen
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks rode ui
- 1 stuks aubergine
- 1 stuks groene paprika
- 250 gram cherrytomaatjes
- 1 bakje paella specerijen
- 300 gram blue japonrijst
- 400 gram sperziebonen
- 0.5 stuks venkel
- 1.5 blikjes boterbonen
- 0.5 bosje peterselie
In Huis
- 1 liter water
- 2 blokjes groentebouillon
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- kneep citroensap (uit een flesje)
Recept stappen
- Bereid de bouillon voor.
- Snipper de ui. Verwarm de olie in een ruime afdekbare wok- of hapjespan en fruit de ui. Snij de aubergine in kleine blokjes van 1 cm, voeg toe. Snij de paprika in stukjes, voeg toe. Hak de knoflook fijn en voeg toe. Bak nog een paar minuten mee.
- Zet een pannetje gezouten water op voor de sperziebonen.
- Halveer de cherrytomaatjes. Voeg bij de groenten samen met het bakje specerijen en wat peper en zout.
- Doe de rijst bij de groenten in de pan, voeg de helft van de bouillon toe en roer door. Dek af en kook zachtjes tot de bouillon is opgenomen (schep af en toe om). Voeg nieuwe bouillon bij de rijst wanneer dat nodig is. De rijst heeft ongeveer 20 minuten nodig om gaar te worden. De rijst mag nog een bite hebben en de bouillon hoeft niet op.
- Schoon de boontjes en snij in stukjes van 1-2 cm. Kook beetgaar in 6-8 minuten vanaf dat het water weer kookt. Spoel af met koud water zodat ze mooi groen blijven en hou apart.
- Verwijder het loof en hart van de venkel, snij in hele (!) dunne plakjes.
- Giet de boterbonen af en voeg met aanhangend vocht (daar zit veel eiwit in!) bij de rijst, samen met de sperziebonen en venkel. Warm nog even mee.
- Breng de paella op smaak met zout en peper en een kneepje citroensap (uit een flesje). Hak de peterselie fijn incl. dunne steeltjes. Serveer de paella en garneer met de peterselie.
- Goed om te weten: in het specerijenbakje voor 4p zit 1 tl kurkuma, 1 tl paprikapoeder, 1 tl gerookte paprikapoeder, ¼ tl cayennepeper (in het 2p bakje zit de helft)