Vegan curry pie met broccolisoep en Oosterse salade van waterkers, venkel, appel en munt
Vegan, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks rode ui
- 2 stronk broccoli
- 4 stuks vegan curry pie
- 1 tl limoenrasp
- 1 el limoensap
- 1 el munt (gehakt)
- 1 stuks lente-ui
- 2 stuks venkel
- 1 stuks rode peper
- 1 stuks appel
- 80 gram waterkers
In Huis
- 1500 ml water
- olie om te bakken
- 1 tl komijnzaad (optioneel)
- 1 teen knoflook
- 2 blokje groentebouillon
- 1 tl (Dijon) mosterd
- 3 el olijfolie extra vierge
- naar smaak suiker of honing (optioneel)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Zet de waterkoker aan met de aangegeven hoeveelheid water.
- Snipper de ui en fruit in olie in een soeppan. Voeg het komijnzaad (als je dat in huis hebt) toe en fruit even mee.
- Verwijder alleen het onderste deel van de broccolisteel. Snij de steel in stukken en haal de roosjes af.
- Hak de knoflook fijn en voeg samen met de broccoli bij de ui. Schud een paar keer om. Voeg een deel van het kokende water (bijv. beginnen met 2/3) en de bouillonblokje(s) toe. Kook in ca. 15 minuten zachtjes gaar.
- Haal de pom-pies uit het bakje en verwarm 18-20 minuten in de oven.
- Rasp de limoen en pers het sap. Maak in een slakom een dressing van de limoenrasp en sap, mosterd, olijfolie extra vierge, peper en zout. Hak de muntblaadjes fijn en voeg toe. Snij de lente-ui heel fijn en voeg toe. Voeg indien gewenst wat suiker of honing toe.
- Verwijder het loof, kontje en harde binnenste van de venkel en halveer. Snij in dunne plakjes. Voeg bij de dressing.
- Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snij in halve ringetjes. Snij de appel met schil in hele dunne partjes. Voeg bij de salade.
- Doe ongeveer een kwart van de waterkers bij de broccoli (dikkere stelen mogen mee). Gebruik de rest voor de sla en verwijder dikkere stelen indien gewenst.
- Pureer de broccoli en waterkers tot een gladde soep en breng op smaak met peper en zout. Serveer tegelijk of voorafgaand aan de pies en sla.