Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Vegan curry met snijbonen, kikkererwten en cherrytomaatjes

Vegan, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Vegan curry met snijbonen kikkererwten en cherrytomaatjes | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 240 gram zilvervliesrijst (zie tip)
  • 1 stuks rode ui
  • 1 bakje curry specerijen
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 blikje tomatenstukjes
  • 2 potjes kikkererwten
  • 400 gram snijbonen
  • naar smaak koriander
  • 250 gram cherrytomaatjes

In Huis

  • olie om te bakken
  • 4 teentjes knoflook
  • 0.5 tl chilivlokjes
icon package

Recept stappen

  1. Breng de rijst met iets meer dan een dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten gaar en droog koken (zie tip).
  2. Zet een pannetje water met zout op voor de snijbonen.
  3. Snipper de ui. Fruit zachtjes in wat olie in een afdekbare wok- of braadpan.
  4. Hak de knoflook fijn. Druk de zaadjes uit de kardemompeultjes (in bakje specerijen). Voeg wanneer de ui glazig is de specerijen (incl. limoenblaadjes), kardemomzaadjes en knoflook toe. Roer een paar keer om totdat de geuren van de specerijen en knoflook vrijkomen. Voeg wat zout en de kokosmelk toe.
  5. Voeg de tomatenstukjes en chilivlokjes (naar smaak) toe. Giet de kikkererwten af en prak ze grof (als je de kikkererwten kapot prakt nemen ze smaak op!). Voeg bij de curry en laat zachtjes pruttelen.
  6. Verwijder de steeltjes van de snijbonen en snij in stukjes van 2 cm. Kook in 6-8 minuten beetgaar vanaf dat het water kookt. Spoel af met koud water.
  7. Pluk de koriander en zet in een bakje op tafel.
  8. Halveer de cherrytomaatjes. Voeg op het allerlaatst bij de curry samen met de snijbonen. Warm nog 1-2 minuten door.
  9. Serveer de curry met rijst en garneer naar smaak met de koriander. (De limoenblaadjes geven enkel smaak af en zijn niet eetbaar.)
  10. Goed om te weten: In het bakje curryspecerijen voor 4p zit: 1 tl komijn-, gember, koriander-, en kurkumapoeder, 1 tl mosterdzaad, 4 kardemompeulen en 4 limoenblaadjes. In het bakje voor 2p de helft.
  11. Je hebt meer rijst gekregen, handig voor grote eters.