Vega(n) BLT++ sandwich met aardappeltjes en salade van baby leaf, koolrabi en roodlof
Vegetarisch, Vegan, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks venkel
- 2 stuks koolrabi
- 600 gram Nicola aardappelen
- 4 stuks ciabatta
- 2 stuks roodlof
- 50 gram babyleaf sla
- 2 pakje plantaardige bacon
- 2 stuks tomaat
- 4 plakken (vegan) kaas
In Huis
- 6 el witte wijn azijn (voor de venkel)
- 6 el water
- 2 el suiker
- olie om te bakken
- 1 el rode of witte wijnazijn
- 2 tl (Dijon) mosterd
- 3 el olijfolie extra vierge
- 2 el (grove) mosterd
- 4 el (vegan) mayonaise
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Maak de ingelegde venkel (Let op!*). Zet een steelpannetje op met de witte wijnazijn, het water en de suiker en warm zachtjes op. Verwijder intussen het loof, de onderkant en het hart van de venkel. Snij in hele dunne reepjes. Draai het vuur uit als de suiker is opgelost en voeg de venkel toe. Laat staan tot gebruik. Schep regelmatig om als de venkel niet helemaal onderstaat.
- Schil de koolrabi en snij in vieren of achten. Snij de helft in dunne plakjes voor in de sla, en de andere helft in wedges voor in de oven. Was de aardappels en snij in wedges.
- Meng de aardappels en koolrabi met olie, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet een wekker op 15-20 minuten. Draai de oven dan naar 180 graden en bak de ciabatta op een rooster 6 minuten af.
- Maak een vinaigrette van de rode en witte wijnazijn, (Dijon) mosterd, olijfolie extra vierge, peper en zout. Doe de dunne plakjes koolrabi erin. Snij de roodlof in ringen en voeg toe. Meng vlak voor het aan tafel gaan de babyleaf sla er voorzichtig door.
- Maak een sausje voor de BLT. Meng de (grove) mosterd met de mayonaise en wat peper.
- Bak de plantaardige bacon knapperig in olie. Snij de tomaat in plakjes.
- Snij de afgebakken ciabatta’s open, besmeer met de mosterd-mayonaise en beleg met de plantaardige spek, een plakje (vegan) kaas, plakjes tomaat, wat blaadjes sla en ingelegde venkel (zie bewaar tip).
- Serveer de salade en de aardappels met de rest van de mosterd-mayonaise erbij.
- *Let op! Je maakt ingelegde venkel voor zowel dit gerecht als bij de dahl.
- Bewaar tip: Bewaar de rest van de venkel afgedekt in een kommetje in het vocht in de koelkast.