Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Vegaburger met ingelegde wortel en limoen-yoghurtsaus

  • Totale tijd minuten
Dekrat Header

Ingrediënten

In de box

  • 3 stuk(s) Oerpeen
  • 4 stuk(s) Vegetarische burger
  • naar smaak Romaanse sla

In Huis

  • 100 ml Azijn
  • 100 ml Water
  • 50 g Suiker
  • 1 el Olie
  • 4 stuk(s) Hamburgerbrood
  • 200 ml Yoghurt
  • naar smaak Koriander
  • 2 tl Limoenrasp
  • 2 el Limoensap
  • 2 el Olijfolie
  • naar smaak Peper
  • naar smaak Zout
icon package

Recept stappen

  1. Maak eerst de ingelegde wortelen. Meng azijn, water en suiker en snijd de wortels in de lengte in dunnen slierten. Leg de slierten in het zoetzuur. Zet in de koelkast om in te laten trekken.
  2. Maak de yoghurtsaus. Hak wat verse koriander. Rasp 2 theelepels schil van de limoen. Pers 2 eetlepels limoensap. Meng de yoghurt met de koriander, limoensap, limoenrasp en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit een grillpan tot gloeiend heet. Bestrooi de burgers met peper en zout en kwast ze in met een beetje plantaardige olie. Bak in de grillpan volgens gebruiksaanwijzing.
  4. Haal de wortels uit het zoetzuur en laat uitlekken in een vergiet.
  5. Beleg de broodjes met wat slabladen. Leg de burger erop en verdeel er de wortel en een beetje van de yoghurtsaus over.
  6. Voor de wortels: 100 ml azijn, 100 ml water, 50 g suiker Voor de yoghurtsaus: 200 ml yoghurt, verse koriander, 2 tl limoenrasp, 2 el limoensap, 2 el olijfolie, peper, zout