Vega roti met snijboontjes
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks gele ui
- 200 gram wortel
- 500 gram aardappelen Agria
- 400 gram snijbonen
- 0.5 bosje peterselie
- 4 stuks rotivel
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- 1 blokje (á 500 ml) groente- of kippenbouillon
- 3 el Surinaamse masalaspecerijen
- 2 stuks Roma tomaten
- 600 ml water
- 2 el sriracha zonder MSG
Recept stappen
- Verwarm een ruime hoeveelheid olie in een afdekbare wok of hapjespan. Snipper de ui en fruit enkele minuten op laag vuur. Schil de wortel, halveer in de lengte en snij in dunne halve maantjes. Voeg toe als de ui glazig is. Hak de knoflook fijn en bak 1 minuut mee. Voeg de Surinaamse masala specerijen toe en bak 1 minuut mee. Snij de tomaat in blokjes en voeg toe. Verkruimel het bouillonblokje over de groenten en roer goed door.
- Schil intussen de aardappelen en snij in blokjes van 2 cm. Voeg toe bij de ui en wortel samen met het water. Breng aan de kook en laat afgedekt 10 minuten op laag vuur koken.
- Zet een pan met een klein laagje gezouten water op voor de snijbonen. Verwijder de steeltjes van de snijbonen en snij in dunne reepjes van ca. 0,5 cm. Kook afgedekt in ca. 5 minuten beetgaar. Giet en spoel kort koud af en laat goed uitlekken.
- Voeg na 10 minuten de gegaarde kipshoarma en de sriracha bij de aardappelen. Roer door en zorg dat alles goed onder water staan. Laat afgedekt nog 10 minuten zachtjes koken. Schep tussentijds om en voeg eventueel wat extra water toe. Roer op het einde de snijbonen erdoor en breng op smaak met peper.
- Hak de peterselie grof.
- Besprenkel de rotivellen met wat water en verwarm kort in een koekenpan of in de magnetron.
- Serveer de groenten en kipshoarma met de roti, peterselie en eventueel extra sriracha naar smaak