Vega pie met spitskoolsalade en prei-aardappelsoep
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 g Aardappelen kruimig
- 2 stuk(s) Prei
- 4 stuk(s) Spinazie-Feta Pie
- 1 stuk(s) Spitskool
- 1 stuk(s) Appel
- 100 ml Zure room
- om te bakken Boter
- 1500 ml Groentebouillon
- 5 el Mayonaise
- 3 tl Mosterd
- 1 el Honing
- 1 el Water
- 1 tl Korianderpoeder
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Zet de bouillon op het vuur om het alvast op te warmen.
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Verwijder de stugge en lelijke buitenste bladeren van de prei. Snij de preien in ringetjes en was ze heel goed. Schil en snij hierna de aardappelen in kleine blokjes.
- Smelt de boter in een grote pan. Voeg de prei toe en laat hem in ca. 5 minuten zacht worden.
- Voeg dan de aardappel toe en roerbak ze even zachtjes mee. Schenk er dan de bouillon bij en breng het aan de kook. Sluit de deksel en laat de groenten op laag vuur in 25 minuten garen in de bouillon.
- Verwarm terwijl de soep op staat de pie door hem ca 10 minuten (zonder aluminimum bakje!) in de oven te zetten.
- Maak in de tussentijd de spitskoolsalade. Meng de mayonaise, zure room, mosterd, honing, korianderpoeder en 1 eetlepel water tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwijder de harde witte kern uit de kool. Snij de kool in dunne sliertjes.
- Was de appel, snij hem in vieren en verwijder het klokhuis. Snij het daarna in lucifertjes. Schep door de dressing. Doe de kool erbij en schep goed om.
- Zet de staafmixer nog even in de soep tot hij lekker dik en romig is. Dien op met de pie en de salade