Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Vega moussaka met aubergine en champignons

Vegan

  • Waarvan Oventijd minuten
  • Totale tijd minuten
2024 39 VEGA VEGAN snelle mousaka aubergine champ kaas of cashew 6102

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks aubergine
  • 1 stuks gele ui
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 1.5 pakje BOON linzen in kruidige tomatensaus
  • 80 gram Twickelkaas
  • 250 ml passata
  • 300 ml havercuisine
  • 100 gram jonge sla

In Huis

  • olie om te bakken
  • 3 tenen knoflook
  • 3 tl gedroogde oregano
  • 1 mespuntje kaneel
  • 0.5 tl suiker
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snij de aubergine in ronde plakken van max 0,5 cm. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan. Zorg dat de olie goed heet is. Bak de plakken aubergine (evt. in delen) aan beide kanten goudbruin en gaar. Bestrooi met zout en peper. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Verhit olie in een andere wok of koekenpan. Snipper de ui en fruit zachtjes. Hak de knoflook fijn en snij de champignons in plakjes. Voeg de champignons, oregano en knoflook toe en bak een paar minuten mee. Voeg de linzen toe en laat afgedekt opwarmen. Breng op smaak met een mespuntje kaneel, de suiker en peper.
  4. Rasp de Twickelkaas met een fijne rasp. Roer de havercuisine door de linzen-paddenstoelensaus.
  5. Beleg de bodem van een ingevette ovenschotel met de helft van de aubergine. Giet de helft van de saus erover. Beleg met ca. de andere helft van de aubergine (bewaar een paar mooie voor bovenop (zie foto). Giet de rest van erover saus erover en druk een paar plakken aubergine erin. Bestrooi tenslotte met de geraspte kaas en maak af met zwarte peper uit de molen.
  6. Bak de ‘moussaka’ ca. 20 minuten in de oven, of tot de bovenkant mooi goudbruin is.
  7. Maak er een simpele salade bij met een dressing naar smaak, van bijv. olie, (balsamico)azijn, peper en zout.