Varkensworstje met linzen-boerenkoolpotje
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 300 gram wortelpeterselie
- 200 gram boerenkool
- 4 stuks varkensworstjes
- 300 gram kastanjechampignons
- 2 blikje groene linzen
- kneepje citroensap
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl zout
- 2 tl mosterd
- 2 el balsamicoazijn
- 5 el olijfolie extra vierge voor de vinaigrette
Recept stappen
- Snipper de ui en fruit in een wok in wat olie. Schil intussen de wortelpeterselie en snij in kleine blokjes van 0.5 cm. Voeg bij de ui samen met zout en peper en fruit zachtjes verder.
- Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de worstjes ca. 15 minuutjes op zacht vuur rondom bruin en gaar.
- Voeg de boerenkool bij de ui. Schep op hoog vuur even om, draai het vuur lager, voeg een goede scheut water toe, dek af en laat in ca. 10 minuten gaar smoren.
- Pers de knoflook. Meng met het zout (ja, echt 1 tl bij 4p !), de mosterd, balsamicoazijn en olijfolie extra vierge.
- Snij de champignons in kwarten.
- Giet de linzen af. Check of de boerenkool gaar genoeg is naar je smaak en voeg de linzen toe. Warm ze mee. Draai het vuur uit en roer de vinaigrette erdoor. Proef. Heeft het nog een zuurtje nodig? Knijp er een beetje citroensap bij.
- Haal de worsten uit de pan. Bak de champignons ca. 5 minuten in het vet van de worstjes. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer het linzen-boerenkoolpotje met de worsten en champignonnetjes.