Varkensschnitzel met mais-aardappelpuree en broccoli met chili-limoenolie
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram Frieslander aardappelen
- 2 stuks broccoli
- 2 stuks maiskolf
- 1 stuks limoen
- 0.5 stuks rode peper
- 2 stuks bleekselderij
- 4 stuks varkensschnitzel
In Huis
- olie om te bakken
- knoflook in de schil
- 30 gram boter
- 150 ml water voor de mais
- 3 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Zet op in koud water met zout en kook in 15-20 minuten gaar.
- Snij de broccoli in roosjes en de steel in stukjes. Meng met olie, knoflook (in de schil), peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 minuten in de oven. De broccoli mag een beetje bruin kleuren.
- Snij de maiskorrels met een scherp mes rustig van de kolf. Kook de korrels in een pannetje met de aangeven hoeveelheid boter en water in 10-15 minuten gaar.
- Rasp de limoenschil en hak de rode peper heel fijn (met pitjes als je van pittig houdt). Meng met de olijfolie extra vierge. Breng op smaak met zout.
- Snij de bleekselderij in dunne halve maantjes.
- Giet de aardappels af en stamp tot puree (bewaar wat kookvocht). Roer de bleekselderij en mais incl. aanhangend vocht erdoor. Verwijder het velletje van de gepofte knoflook, prak de knoflook en roer door de puree. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe. Breng op smaak met peper en voldoende zout.
- Verwarm flink olie in een koekenpan en bak de schnitzels ca. 3 minuten per kant op middelhoog vuur tot ze gaar en knapperig zijn.
- Snij de limoen in partjes. Serveer de schnitzel met de partjes limoen, mais-aardappelpuree en broccoli. Besprenkel met de chili-limoenolie.