Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Varkensschnitzel met funky coleslaw en gebakken aardappelen

Varken

  • Totale tijd minuten
Varkensschnitzel met funky coleslaw en gebakken aardappelen | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1000 gram Nicola aardappelen
  • 400 gram spitskool
  • 100 gram peen
  • 300 gram chioggiabiet
  • 120 gram hart van de bleekselderij
  • 2 el crème fraîche
  • 2 tl karwijzaad
  • 4 stuks varkensschnitzels

In Huis

  • boter en olie om te bakken
  • 2 el mayonaise
  • 2 tl mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 el water
  • 1 teentje knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Was de aardappelen en snij in blokjes van 2 cm. Bak even aan in wat olie, dek af en laat ca. 15 minuten garen. Haal, als ze beetgaar zijn, het deksel van de pan. Laat het vocht verdampen, voeg nog wat olie toe en bak op hoog vuur in ca. 5 minuten bruin. Schud af en toe om en breng op smaak met zout.
  2. Snij de spitskool in dunne reepjes. Doe in een mengkom en bestrooi met zout. Kneed een minuut lang met je handen, dan wordt ze lekker zacht. Schil en rasp de peen en chioggiabiet en voeg toe. Snij de binnenste stengels van de bleekselderij (zie tip) in dunne plakjes en voeg toe.
  3. Maak een dressing van de crème fraîche, karwijzaad, mayonaise, mosterd, witte wijnazijn, water, peper en zout. Pers de knoflook erbij - verwijder het groene loofje als dat er al zit. Meng door de coleslaw. Proef of je nog iets meer azijn en/of zout wil toevoegen.
  4. Verwarm een klont boter en olie in een koekenpan en bak de schnitzels ca. 3 minuten per kant op middelhoog vuur tot ze gaar en knapperig zijn.
  5. Serveer met de gebakken aardappels en funky coleslaw.
  6. De binnenste stengels, oftewel het hart, van de bleekselderij zijn zacht en daardoor zeer geschikt om rauw te eten.