Varkensschnitzel in tomatensaus met zachte polenta
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram varkensschnitzel
- 1 ui
In Huis
- 2 tenen knoflook
- 2 el olijfolie, extra vierge
- 800 gram gepelde tomaten
- 2 tl basilicum of oregano (vers)
- 400 ml kippenbouillon
- 400 ml melk
- 170 gram polenta
- 40 gram boter
- naar smaak parmezaanse kaas
Recept stappen
- Maak eerst de varkensschnitzel in tomatensaus.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de schnitzel in reepjes en bestrooi met zout en peper.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en bak hierin de stukjes vlees 2 min. aan tot ze bruin worden. Haal uit de pan met een schuimspaan en zet weg.
- Bak in het overgebleven braadvet de ui en knoflook zachtjes aan tot de ui glazig wordt.
- Doe de gepelde tomaten en de basilicum erbij en breng aan de kook.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Laat zachtjes 15 min. inkoken tot een saus.
- Maak in de tussentijd de polenta. Breng de kippenbouillon en melk samen aan de kook en voeg al roerend de polenta toe.
- Laat al roerend 3 min. zachtjes koken. De polenta moet nu smeuïg en niet te droog zijn. Voeg zo nodig wat melk toe.
- Neem de pan van het vuur en roer de boter erdoor.
- Doe het vlees in de tomatensaus en laat nog 5 min. zachtjes garen.
- Serveer de saus over de polenta en rasp er wat Parmezaanse kaas over.
- Lekker met een eenvoudige groene salade.