Varkenssaucijs met gebakken aardappelen en Afghaanse sabzi (spinazie)
Varken
- Kooktijd minuten
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram aardappelen Frieslander
- 1 stuks paprika geel
- 1 stuks venkel
- 1 stuks ui
- 30 gram koriander
- 600 gram spinazie
- 4 stuks varkenssaucijs
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- naar smaak mayonaise
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was de aardappelen en snij in stukjes van 2 cm. Snij de paprika in repen en dan in stukjes van ca. 2 cm. Verwijder de onderkant en het loof van de venkel en snij in repen. Doe samen in een mengkom met olie, peper en zout. Meng goed en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 20-25 minuten bruin en gaar.
- Snipper de ui. Verwarm olie in een afdekbare wok en fruit de ui zachtjes. Hak de knoflook fijn. Voeg bij de ui en bak zachtjes verder.
- Hak de koriander (incl. steeltjes) grof. Voeg toe, samen met de spinazie (in delen) en een flinke snuf zout. Schep de spinazie om tot ze slinkt, dek af en laat ca. 10 minuten zachtjes pruttelen, het is de bedoeling het heel zacht en gaar te maken. Verwijder op het laatst de deksel en laat het vocht verdampen in ca. 5 minuten. Breng de spinazie op smaak met zout en zwarte peper.
- Bak intussen de saucijzen zachtjes om en om bruin en gaar in ca. 15 minuten.
- Serveer met de spinazie, de aardappeltjes en naar smaak wat mayonaise.