Varkenssaucijs met balsamico-spruitjes, koolraap en Beemster Valery uit de oven
Varken
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 800 gram aardappelen Beemster Valery
- 1 stuks sjalot
- 300 gram koolraap
- 500 gram spruitjes
- 4 stuks varkenssaucijs
In Huis
- olie om te bakken
- 3 el balsamicoazijn
- 3 el olijfolie extra vierge
- mayonaise naar smaak
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was de aardappelen, verwijder eventueel lelijke plekjes en snij in Vlaams frietformaat. Meng in een mengkom met olie, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 minuten in de oven. Hussel halverwege.
- Verwarm olie in een wok of hapjespan. Snij de sjalot in dunne halve ringen en fruit zachtjes.
- Halveer intussen de koolraap met een groot scherp mes. Snij in plakken van max. 1 cm, schil de plakken en snij in blokjes van max. 1 cm. Voeg de koolraap bij de sjalot en bak rustig verder. Bestrooi met wat zout.
- Schoon de spruitjes en halveer. Bak de spruitjes mee met de sjalot en koolraap. Voeg een scheutje water toe en dek af. Laat op middelhoog vuur beetgaar stomen in ca. 10 minuten.
- Verwarm een scheutje olie in een koekenpan. Bak de saucijzen zachtjes om en om bruin en gaar in ca. 15 minuten.
- Haal de deksel van de groenten als ze beetgaar zijn en zet het vuur hoger. Bak op middelhoog vuur tot het wat bruint. Meng de balsamicoazijn met de olijfolie extra vierge, peper en zout.
- Meng de balsamico-olie met de groenten en serveer de saucijzen en aardappeltjes erbij, met naar smaak wat mayonaise.