Varkensreepjes met gekarameliseerde witlof en geroosterde aardappelen
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram varkensprocureurreepjes
- 800 gram aardappelen Agria
- 4 stuks witlof
In Huis
- 2 teentjes knoflook
- olie en boter om te bakken
- 1.5 el kristalsuiker
- 1 tl tijm (gedroogd)
- klont boter
- 0.5 blokje bouillon
- 300 ml kokend water
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rasp de knoflooktenen. Schil de aardappelen en snij in 4-8 stukken. Doe in een ruime ovenschaal met de geraspte knoflook, olie en zout. Bak voor 35 minuten in de oven.
- Verwarm een klontje boter in een ovenvaste pan. Doe de kristalsuiker erbij en verwarm even mee.
- Halveer de witlof en leg met de snijkant in de pan. Bak 4 minuten tot ze goudbruin kleuren
- Rasp de oude kaas. Draai de stronken witlof om en verdeel hierover de geraspte kaas, de tijm, wat zout en de panko.
- Zet de pan met witlof bij de aardappelen in de oven en bak 20 minuten.
- Verhit ondertussen wat olie in een pan en bak hierin de procureur reepjes in 8 minuten gaar. Haal de reepjes uit de pan. Maak een snelle jus van het residu in de pan met een verkruimeld bouillonblokje en het gekookte water. Laat dit voor een paar minuten indikken en doe nu de procureurreepjes terug in de pan.
- Serveer de geroosterde aardappel blokjes met de gekarameliseerde witlof, sappige varkensprocureurreepjes en de jus eroverheen.